Vodácký kurz Sázava

Minulý týden jsme s deváťáky vyjeli na jejich poslední velkou galaktickou akci, na vodácký kurz na Sázavu. Plán byl jasný: 1. den přesun + rozložení základního tábora v kempu Sázavský ostrov, 2. den voda (úsek Sázava – Čerčany), 3. den voda (Český Šternberk – Sázava), 4. den balení + přesun domů. Ovšem člověk míní, příroda mění…stany jsme stavěli ve vytrvalém dešti (klobouk dolů před dětmi, kteří neustoupili z tohoto způsobu zázemí, ač měli možnost chatek). No a protože výhled počasí byl nepřízniv, došlo ke změně plánu a první den na lodích jsme vyměnili za návštěvu Prahy a večerní procházku k Sázavskému klášteru. Další den jsme byli připraveni plout i v dešti, což jsme naštěstí nemuseli. Vlakem jsme se přesunuli k místu vyplutí, přebrali jsme lodě a vodácký guru Bob s vydatnou podporou zkušené vodačky Pavlínky dětem vysvětlil základní zásady a pravidla, které by měl každý, kdo si sedá do lodi, vědět a znát. A vzhůru na vodu!

Řeka byla klidná (až moc – bylo zapotřebí pádlovat, pádlovat a pádlovat), jezy byly v drtivé většině sjízdné (jen jednou jsme byli nuceni lodě přetáhnout). I když byli mnozí na vodě poprvé, jeli parádně, sjezdů se nikterak nebáli a zvládali je s přehledem. Kousek před dojezdem nás chytila intenzivní bouřka, takže zcela mokří byli i Ti, kteří se necvakli, či se dobrovolně nekoupali.

Balení probíhalo v pohodě a klidu, stejně jako celá zpáteční cesta (když pomineme nerudného a povyšujícího se stevarda v Leo expressu). Akci hodnotíme veskrze pozitivně a loučíme se vodácký AHOJ!

 

 

 




Vyhledávání

Kalendář akcí

Žádné nadcházející události

Projekty školy:

Digitalizujeme školu

Vybudování odborných učeben na ZŠ Galaxie

ZŠ Galaxie NJ JAK Šablony I

Poskytnutí individuální účelové dotace z rozpočtu města Nový Jičín na úhradu režijních nákladů na stravu žáků a dopravu stravy.