Lékařská centra z pohledu dětí II.

Druhá lékařská centra proběhla přímo ve škole a v zubní ordinaci. V zubní ordinaci jsme si přímo vyzkoušeli, jak probíhá prohlídka chrupu, na vytržených zubech jsme vrtali kaz a zub zaplombovali. Vyzkoušeli jsme, jak se provádějí otisky zubů na rovnátka, porovnávali jsme rentgeny zubů u dětí, dospělých a starších lidí. Bylo to naprosto skvělé!!!

Ve škole probíhala centra ve dvou třídách a dvou družinách. V neurologickém centru nám paní doktorka přiblížila, jak funguje mozek a jak se
zachovat, když někdo z blízkých má mozkovou příhodu. V centru o srdci jsme se od paní doktorky dozvěděli, jak srdce pracuje a s panem doktorek jsme měřili EKG, tlak a kyslík v krvi. V centru Lékárna nás paní lékárnice naučily orientovat se v receptech, míchat mastičky a připravovat tobolky s léky. V centru Fyzioterapie jsme si parádně procvičili nožky, protože nás zlobí ploché nohy.

„Lékařská centra byla super!“ Kristýnka
„V lékárnických a lékařských centrech se mi líbilo vyrábění tobolek a povídání o srdci s Vláďovou mamkou.“ Sofča
„Líbilo se nám vyrábění tobolek a mastičky na suchou pokožku. Paní lékárnice byly moc hodné a hodně nám toho ukázaly. Naty a Anežka
„V lékařských centrech mě bavila výroba léků. Naučila jsme se cviky na procvičování nohou.“ Terka
„Bavila nás lékařská centra, hlavně centrum lékárny. Super bylo měření tlaku a poslouchání srdce.“ Patrik a Matteo
„Lékařská centra byla super. Udělali jsme si mastičku a tobolky podle opravdového receptu.“ Honza




Vyhledávání

Kalendář akcí

Žádné nadcházející události

Projekty školy:

Digitalizujeme školu

Vybudování odborných učeben na ZŠ Galaxie

ZŠ Galaxie NJ JAK Šablony I

Poskytnutí individuální účelové dotace z rozpočtu města Nový Jičín na úhradu režijních nákladů na stravu žáků a dopravu stravy.