Lékařská centra z pohledu dětí I.

Dnes jsme byli v Nemocnici Agel Nový Jičín. Na prvním stanovišti jsme operovali medvídka. Šli jsme do šatny, tam jsme si umyli ruce, dostali jsme operační pláště a čepičky a vylosovali si malé papírky, na kterých byly role, které jsme měli hrát. Já jsem byl instrumentářka. Pan primář nám vše vysvětlil. Pak jsme operovali medvídka. Nejprve jsme ho uspali a zavedli mu kapačku. Pak jsme mu vytáhli z břicha bacily a vydesinfikovali ránu. Potom jsme medvídka zašili a probudili. Medvídek dostal plyšáčka. Na druhém stanovišti jsme byli na rentgenu a zkoušeli jsme vesty pro maminky, když mají ještě miminko v bříšku. Jsou hodně těžké. Zkoušeli jsme rentgenovat klíče. Na CT jsme viděli vrstvy kůže, svaly a kosti na obrazovce. Na novorozeneckém oddělení jsme viděli miminko, porodní sál, i ten, kde se rodí císařským řezem. Mohli jsme vybrat oblečení pro prvního chlapečka, který se narodí. Dělali jsme si ultrazvuk, viděli jsme ledviny a srdce. Vyzkoušeli jsme si
oxymetr, který měří kyslík v krvi a tep. Poté jsme šli na urologii, tam se léčí ledviny, vyšetřili jsme si bříško. Na ultrazvuku jsme sledovali Matějovy plíce, játra, ledviny a močový měchýř. Pan doktor nám ještě ukázal přístroj na odstranění ledvinových kamenů. A jak se nám to líbilo?

Bylo to super!

Ještě jednou všem lékařům, zdravotníkům i nemocnici děkujeme!!!

Josef Eichhorn, Klára Furmánková, Jana Jakabovičová, Anna Maurey, Tereza Syrovátková a Marek Jurák




Kalendář akcí

22.04.2024
Individuální konzultace 22.-26. 4.
24.04.2024
Hasík - prevence v oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva, 2. a 6. A
19.05.2024
Koruna Galaxie
19.05.2024
Zájezd do Anglie (19.-25. 5.)
03.06.2024
Školní výlet 2., 3. A (Dětský filmový festival Zlín)
13.06.2024
Obhajoby Závěrečných prací
15.06.2024
Koruna Galaxie

Projekty školy:

Digitalizujeme školu

ZŠ Galaxie Šablony III

Vybudování odborných učeben na ZŠ Galaxie

ZŠ Galaxie NJ JAK Šablony I

Škola o přírodě v přírodě

Tento projekt je spolufinancován
Státním fondem životního prostředí ČR
na základě rozhodnutí ministra životního prostředí.
Poskytnutí individuální účelové dotace z rozpočtu města Nový Jičín na úhradu režijních nákladů na stravu žáků a dopravu stravy.
Přírodní zahrada jako badatelská dílna.

Vyhledávání