Anglická výtvarka – 3D kreslení

Že se osmáci těžkých výzev nebojí, to my ve škole všichni dobře víme. Ale když si v anglické výtvarce přáli vyzkoušet si 3D kreslení, byla to výzva nejen pro ně, ale i pro paní učitelku :-).

Nejprve jsme museli prozkoumat návod, jak se vlastně takový 3D pohled kreslí. Chvilku jsme se trápili s překladem anglického textu, leč díky návodným obrázkům to bylo o něco jednodušší. Pak už se s velkou chutí všichni vrhli do tvoření. Tužky lítaly po papíře, gumovalo se a opravovalo, každou chvíli se třídou ozvalo mezi zuby zavrčení, že to nejde… ale to by nebyli naši osmáci, aby se vzdali! Celý měsíc se trápili a jejich vytrvalost přinesla ovoce. Výkresy se neskutečně povedly a kdybyste viděli tu hrdost v jejich očích, že to dokázali!!! Zkrátka klobouk dolů.
No a co myslíte? Příště něco lehčího? Tak to ani náhodou!!! Kreslíme lidské tělo – zatím jsme ve fázi studií pohybu a náčrtů, ale po Vánocích se těšte!
A jak vidí anglickou výtvarku třeba Tadeáš?
One day at the beginning of October, our art teacher came to the class and handed out assignments in English. The task was clear – draw the city from a helicopter view or view from the ground. For some of us it was a problem to translate at all, the others did not understand, how to do it. After a whole month of hard work the projects are finished and we are proud of our artworks.

Tadeáš Svojanovský

 

 

 




Vyhledávání

Kalendář akcí

Žádné nadcházející události

Projekty školy:

Digitalizujeme školu

Vybudování odborných učeben na ZŠ Galaxie

ZŠ Galaxie NJ JAK Šablony I

Poskytnutí individuální účelové dotace z rozpočtu města Nový Jičín na úhradu režijních nákladů na stravu žáků a dopravu stravy.