Jazykový pobyt

Jako již tradičně jsme i tentokrát zahájili jazykový pobyt s třídami prvního stupně. Těšili jsme se babímu léta a tak nám šla práce moc dobře od ruky. 3. A nás při prezentaci příjemně pobavila pohádkou o červené řepě. 4. A předváděla rozhovor se známou fotbalovou celebritou, chystala se typická britská snídaně a nakonec jsme si uvařili zeleninovou polévku dle speciálního receptu. 5. A podala skvělý výkon při scéně prakticky zaměřené na letecké cestování. Stihli jsme i opéct buřty, což se všem velmi líbilo. A tak se děti k rodičům převážně spokojené, s pocitem úspěšného zakončení pobytu.
Přemýšleli jsme, jak dětem z stupně dva a kousek dne druhého zaměřeného na anglický jazyk, co nejvíce zpříjemnit a řešení bylo nasnadě. Děti odpovídaly již před pobytem na dvě otázky: 1. Zpracování jakého tématu by vás nejvíce bavilo? 2. Jakým způsobem byste chtěli podat výstup vaší práce? Zvítězila témata nové technologie, zpravodajství a zvířecí říše. Děti toužily mít možnost volby ve formě prezentace. Mimo jiné se mezi výherní formy prezentace dostala reportáž a tak jsme trénovali již první večer. Děti zkoušely od svého parťáka vyzvědět pikantní informace. Inspirační
rozhovor nám předvedla Míša s Františkem a všechny svou poloimprovizací dobře pobavili a pak přišla řada na děti. Dle odpovědi, samozřejmě, že často velmi vtipných, jsme my ostatní hádali, o kom že dané informace jsou. Po vysokém pracovním nasazení druhého dne jsme si večer společně pouštěli všechny prezentace. Některé byly velmi vtipné, jiné poučné. Všechny výstupy měly vysokou úroveň a podle zpětné vazby každého z účastníků byla i tato skupina spokojena s průběhem celého pobytu. A přesně to je hlavní silou i do dalších ročníků.

 




Kalendář akcí

22.04.2024
Individuální konzultace 22.-26. 4.
25.04.2024
Knížka pro prvňáčka, 1. A
30.04.2024
4.A - Dopravní hřiště
30.04.2024
Hasík - prevence v oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva, 2. a 6. A
14.05.2024
Setkání s rodiči
19.05.2024
Koruna Galaxie
19.05.2024
Zájezd do Anglie (19.-25. 5.)
03.06.2024
Školní výlet 2., 3. A (Dětský filmový festival Zlín)
13.06.2024
Obhajoby Závěrečných prací
15.06.2024
Koruna Galaxie

Projekty školy:

Digitalizujeme školu

ZŠ Galaxie Šablony III

Vybudování odborných učeben na ZŠ Galaxie

ZŠ Galaxie NJ JAK Šablony I

Škola o přírodě v přírodě

Tento projekt je spolufinancován
Státním fondem životního prostředí ČR
na základě rozhodnutí ministra životního prostředí.
Poskytnutí individuální účelové dotace z rozpočtu města Nový Jičín na úhradu režijních nákladů na stravu žáků a dopravu stravy.
Přírodní zahrada jako badatelská dílna.

Vyhledávání