Exkurze na Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské

V minulém týdnu se osmáci a zájemci z devítky vydali na exkurzi do nedalekého Valašského Meziříčí.

Čekalo nás milé přivítání a vstřícný přístup jak pedagogů školy, tak mistrů v místní školní sklářské huti. Získali jsme základní informace o všech oborech, které škola nabízí, navštívili jsme několik ateliérů, kde jsme se mohli přímo podívat na práci studentů a zeptat se jich na to, jak jsou na škole spokojení. Kromě prohlídky školy jsme měli možnost si vychutnat atmosféru v huti a v dílnách, kde jsme shlédli několik různých technik práce se sklem, techniky malování a také si prohlédnout různé výrobky od žáků z oboru průmyslový design.  Na závěr jsme byli panem učitelem J. Divínem pozváni na jeho vernisáž a výstavu, která se aktuálně koná u nás v Novém Jičíně a na Den otevřených dveří, který se v této škole  koná 14.10. 2022 a následně 4.- 5.11.2022.

Škola některé naše žáky velmi oslovila a i pro ty, kteří budou volit jiný typ školy, bylo jistě cenné mít možnost nasát atmosféru střední školy a obdivovat umění ze skla, které vzniká ve školní sklářské huti.







Vyhledávání

Kalendář akcí

Žádné nadcházející události

Projekty školy:

Digitalizujeme školu

Vybudování odborných učeben na ZŠ Galaxie

ZŠ Galaxie NJ JAK Šablony I

Poskytnutí individuální účelové dotace z rozpočtu města Nový Jičín na úhradu režijních nákladů na stravu žáků a dopravu stravy.