Výlet 7. A

Sedmáci měli chuť poznat Brno a tak jsme vyrazili na třídní výlet do „ŠTATLU“, „hodili čučku“ na teho Brněnského draka, na Zelňák i na Svoboďák a ten jejich speciální orloj, z kterého vypadla v 11 hodin koule, ale bohužel ji nechytil nikdo z nás, jelikož jsme byli vytlačeni domorodou ženou, která o ni stála asi víc než my. Pak jsme se přesunuli „šalinó“ do Jumpparku, kde jsme si užili hodinu báječného skákání, balancování a rovnovážných výzev. Pozdější oběd si každý vybral dle svého gusta (takže většinově KFC nebo „Mekáč“ :-)) a přesunuli jsme se na Starou Osadu, odkud nám jel bus do Jedovnic.
Cesta busem byla trochu hrůzostrašná, ale nakonec jsme těch 40 minut přežili a o půl 5 se mohli konečně zase nadechnout čerstvého vzduchu v Jedovnicích v Moravském krasu. Ubytovali jsme se v Tyršově osadě v chatkách a kochali se krásným výhledem na rybník pod námi. A jelikož bylo krásných 23 stupňů, nešlo odolat a velmi rychle jsme se převlékli do plavek a užili si koupačku v Olšovci, jak se místní rybník jmenuje. A kdo byl ještě málo vyskákaný z Jumpparku, tak si dal skoky z místního můstku. V podvečer jsme se vypravili ještě na 3,5 km okruh okolo rybníka a kochali se západem slunce.
V noci nám lehce sprchlo, ale po 7. hodině ranní už bylo zase dobře a jelikož si skupinka chlapců přála warm–up zase v rybníku, tak si skupinka odvážných zašla na ranní koupel a zbytek si dal běh podél pláže a rozcvičku. Po snídani už nás čekal turistický výlet Rakoveckým údolím do Račic. Po nočním dešti nám naše trasa připravila překvapení ve formě mega bahnité cesty. Během chvíle vážily naše boty asi 5 kg, byly obalené ze všech stran, ale my to nevzdali, brali to s humorem a čvachtavým stylem pokračovali dál až ke zpevněné cestě, která nás čekala po cca 4 km. Ušli jsme 13,5 km pohodovou cestou místní přírodou, na jejímž konci nás čekal oběd v restauraci U Pastorků. A protože většinu účastníků už bolely nožičky, domluvili jsme se, že na zbytek trasy využijeme místní autobusovou dopravu a přesunuli jsme se do Vyškova, odkud nám jel Regiojet zpět do Suchdola nad Odrou a pak osobák do Nového Jičína. I ve vlacích bylo veselo, hráli se různé hry a kupodivu nikdo neusnul :-).








Vyhledávání

Kalendář akcí

Žádné nadcházející události

Projekty školy:

Digitalizujeme školu

Vybudování odborných učeben na ZŠ Galaxie

ZŠ Galaxie NJ JAK Šablony I

Poskytnutí individuální účelové dotace z rozpočtu města Nový Jičín na úhradu režijních nákladů na stravu žáků a dopravu stravy.