Výlet 1. a 2. třídy na Starý Jičín

Celé čtvrteční dopoledne se děti těšily na výlet, odpočítávaly každou minutu do doby, kdy jsme měli sraz na náměstí ve Starém Jičíně.

Na náměstí dorazili všichni – kromě paních učitelek od prvňáčků i druháčků…. Paní družinářka Šárinka po chvíli dorazila za dětmi se strašlivou zprávou – paní učitelky byly cestou na hrad očarovány a uneseny zlým drakem. Ten je uvěznil ve věži a děti musely splnit pět úkolů, aby své paní učitelky zachránily.  Děti se statečně vrhly do zachraňování, protože o své paní učitelky nechtěly přijít.

Po cestě na hrad řešily v týmech docela zapeklité záhady a za jejich vyřešení získaly zlaté klíče, které u rytíře vyměnily za pergamen. Ten prolomil zakletí a paní učitelky byly vysvobozeny! Stateční zachránci byli neoblomní a nezlákal je ani rytíř, který je nabádal, aby si vysvobození rozmyslely.

Myslíte, že to byla jen hra? Kdo ví…. Každopádně se nám podařilo vyfotit na nebi  dvouhlavého draka, které po prolomení zakletí vztekle kroužil nad hradní věží.

Večer jsme si užili opékání špekáčků, střílení z kuše a prohlídku hradu s výkladem přímo od hradního pána. Další zkouškou odvahy bylo přespání ve věži – zvládli jsme to na výbornou! No a ráno hned po snídani jsme chvíli plnili úkoly a pak se vydali na zpáteční cestu do školy. Výlet se skvěle vydařil a my už teď přemýšlíme, který hrad se vydáme dobýt příští rok.




 




Vyhledávání

Kalendář akcí

Žádné nadcházející události

Projekty školy:

Digitalizujeme školu

Vybudování odborných učeben na ZŠ Galaxie

ZŠ Galaxie NJ JAK Šablony I

Poskytnutí individuální účelové dotace z rozpočtu města Nový Jičín na úhradu režijních nákladů na stravu žáků a dopravu stravy.