Galaktická olympiáda na základně

Zatímco většina školy zdokonalovala své lyžařské dovednosti na lyžařském kurzu, ve škole zůstali prvňáčci a spolu s nimi několik dětí, které se nemohly lyžáčku zúčastnit.

V žádném případě jsme se ovšem ve škole nenudili!
Každý den první dvě hodiny se starší děti věnovaly práci na projektech a prvňáčci svému učení. Po velké přestávce se škola změnila na obří sportoviště a naši žáčci se vtělili do sportovců, kteří srdnatě hájí barvy své země. V naší netradiční Galaktické olympiádě se utkaly týmy České republiky, Slovenska, Francie a Německa.
Disciplíny si sice částečně podržely své původní názvy, ale jejich provedení bylo velice kreativní. Biatlon, volné horolezení, závody dvojbobu a čtyřbobu, Barbie skitubing, běh na lyžích i bez lyží… no byla toho spousta. Více o atmosféře asi napoví fotografie. Na závěr všichni sportovci obdrželi diplom a sladkou medaili. Naše olympiáda neměla ani vítěze ale ani poražené, protože děti si všechny disciplíny maximálně užívaly bez ohledu na to, zda vyhrají či prohrají. Běžné bylo, že si týmy jednotlivých zemí navzájem půjčovaly sportovce a podporovali se všichni navzájem. Krásné olympijské heslo “Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se.” tady naplnilo svůj opravdový význam.
Na závěr ještě poděkování realizačnímu týmu, který s velkým nasazením pro děti vymýšlel a chystal všechny disciplíny.



Vyhledávání

Kalendář akcí

Žádné nadcházející události

Projekty školy:

Digitalizujeme školu

Vybudování odborných učeben na ZŠ Galaxie

ZŠ Galaxie NJ JAK Šablony I

Poskytnutí individuální účelové dotace z rozpočtu města Nový Jičín na úhradu režijních nákladů na stravu žáků a dopravu stravy.