Výlet šesťáků aneb cesta Abecedy peněz

Všechno to začalo už před dvěma lety. Přihlásili jsme se do projektu Abeceda peněz s Českou spořitelnou ještě jako čtvrťáci. Seznámili jsme s financemi, založili firmu, naplánovali projekt, vyzvedli jsme si půjčku od banky na start našich plánů a pak nás čekala spousta práce. Nakupování, vyrábění, propagace,…

Těsně před Vánocemi 2019 jsme zrealizovali v ČS jarmark. Akce se velmi povedla, a protože jsme kolem sebe měli velké množství dobrovolníků, kteří nám moc pomohli, rádi bychom jim touto cestou dodatečně poděkovali (rodiče, bubeníci, učitelé a další “andělé” z naší školy). Výdělek nás všechny ohromil. Po vrácení dluhu bance nám zbylo docela dost peněz k realizaci společného třídního zážitku.

Koronavirus nám veškeré plány na čas přerušil. Čekání se však vyplatilo a dnes máme za sebou skvělý dvoudenní výlet. První den jsme vyrazili do Hvězdárny a planetária v Brně, kde jsme se dozvěděli plno novinek o Vesmíru. Odpoledne jsme se přesunuli do brněnského Anthroposu. Tady jsme pátrali po stopách indiánu, pravěkých lidí a všichni jsme vzhlíželi na opravdového mamuta. Cestou zpět jsme přenocovali “U Kateřiny” a zážitek nám ukončila společná pěší túra přes Puntík do školy.

Byly to parádní dva dny a asi “dobře investované peníze”.




Vyhledávání

Kalendář akcí

Žádné nadcházející události

Projekty školy:

Digitalizujeme školu

Vybudování odborných učeben na ZŠ Galaxie

ZŠ Galaxie NJ JAK Šablony I

Poskytnutí individuální účelové dotace z rozpočtu města Nový Jičín na úhradu režijních nákladů na stravu žáků a dopravu stravy.