Badatelská výuka v 6. A

V úterý 11. května se šesťáci jako správní objevitelé přírody vydali prozkoumat detailněji, jaké rostliny se teď vyskytují a jací bezobratlí živočichové žijí na naší školní zahradě a v přilehlém okolí.

V týmech si připravili svůj badatelský protokol, kde si naformulovali otázky, které je napadají a zapsali své hypotézy. K dispozici všechny skupiny dostaly celou řadu pomůcek pro experimentování v přírodě jako je smýkací síť na odlov hmyzu, krabičky s lupou, lupy, exhaustory. K poznávání rostlin, hmyzu a jiných drobných bezobratlých měli průzkumníci několik klíčů k jejich určování a také jsme využívali aplikaci Plantnet pro určování rostlin, kterou jsme si stáhli do mobilu.

A co vše jsme objevili? Spoustu mravenců, pavouků, komára, lumka, žížaly, hlemýždě zahradního a taky se nám podařilo ulovit běláska zelného a pořádně si všechny tyto úlovky prohlédnout pod lupou. Z rostlin se tu hojně vyskytovaly v tuto dobu samozřejmě pampelišky, ale objevili jsme také pomněnky, kopřivy, hluchavku skvrnitou a kostival lékařský.

Pozorování jsme zakončili prezentováním našich objevů a přečtením záznamů o našich zjištěních. Ve čtvrtek jsme v tvůrčích činnostech kreslili jednoho z pozorovaných živočichů, kterého jsme si vybrali  nebo jsme si vyrobili vlastní klíč na poznávání hmyzu, čímž jsme celou tuto badatelskou výuku v naší školní zahradě uzavřeli.




Vyhledávání

Kalendář akcí

Žádné nadcházející události

Projekty školy:

Digitalizujeme školu

Vybudování odborných učeben na ZŠ Galaxie

ZŠ Galaxie NJ JAK Šablony I

Poskytnutí individuální účelové dotace z rozpočtu města Nový Jičín na úhradu režijních nákladů na stravu žáků a dopravu stravy.