Masterchef 6. A

Během podzimních dní distanční výuky zvládli naši šesťáci celou řadu projektů, za jejichž výstupy si rozhodně zaslouží pochvalu. Pracovali jak samostatně, tak ve dvojicích i týmech. Učili se tak nejen nové poznatky, ale také komunikaci, rozdělení si rolí a úkolů, načasování jednotlivých kroků, prezentování své práce před spolužáky apod.

Zároveň jsme také pracovali na tom, aby dokázali ohodnotit svou práci a to jednak sami za sebe, za tým, ale taky dát efektivní zpětnou vazbu svým spolužákům – dokázat říct co na práci spolužáka oceňují a co by mu naopak doporučili pro příště zlepšit.

Jeden z projektů výchovy ke zdraví byl motivován videi známého kuchařského mistra, Jamieho Olivera a jeho osmiletého syna. Šesťáci se vydali v jejich stopách a připravili masterchefovské výstupy svého kulinářského umění – vznikly z toho chutně vypadající videoreportáže, fotoreportáže i komiks. A to vše v jazyce, jakým mluví náš “vzor” Jamie a jeho syn, takže v angličtině.

Po ohodnocení všech výstupů a celotřídním hlasování byla masterchefem 6.A zvolena Laura Canibal, které i touto cestou gratulujeme a přikládáme pár vybraných fotek z její fotoreportáže o pečení kachny na zelí.




Vyhledávání

Kalendář akcí

Žádné nadcházející události

Projekty školy:

Digitalizujeme školu

Vybudování odborných učeben na ZŠ Galaxie

ZŠ Galaxie NJ JAK Šablony I

Poskytnutí individuální účelové dotace z rozpočtu města Nový Jičín na úhradu režijních nákladů na stravu žáků a dopravu stravy.