Jazykový pobyt

Začátkem října jsme využili podzimních slunečných dnů a uskutečnili jsme tradiční jazykový pobyt žáků ZŠ Galaxie na Moravici. Pobytu se poprvé účastnili nejen třeťáci, ale bylo to nové také pro čtvrťáky, kterým jejich první jazykový pobyt v loňském školním roce zkazilo zavření škol kvůli koronaviru.

Děti si zažily každodenní komunikaci v angličtině, různé tvoření, anglické hry a divadlo, řádění venku a zvládly se přitom naučit spoustu nových věcí. Třeťáci si procvičili barvy a čísla, čtvrťáky potrápila abeceda a spelling, páťáci se zabývali tématem cestování. Vyzkoušet si angličtinu přímo v praxi je určitě cenná zkušenost, která se bude našim dětem v budoucnu hodit.

Také žáci 2. stupně vyjeli mimo Nový Jičín, aby vyměnili klasickou školní výuku za pár dní v přírodě s angličtinou. Spojovalo je téma venkova a přírody a díky krásnému počasí si všeho dosytosti užili. Na čerstvém vzduchu trávili nejen chvilky volna, ale i značnou část výukových aktivit. Příjemným zpestřením a výrazným obohacením komunikačních dovedností žáků byla přítomnost rodilého mluvčího, který vedl část jejich výuky.

 

 




Vyhledávání

Kalendář akcí

Žádné nadcházející události

Projekty školy:

Digitalizujeme školu

Vybudování odborných učeben na ZŠ Galaxie

ZŠ Galaxie NJ JAK Šablony I

Poskytnutí individuální účelové dotace z rozpočtu města Nový Jičín na úhradu režijních nákladů na stravu žáků a dopravu stravy.