CESTA DO PRAVĚKU

Ve středu 30. 9. se šesťáci vydali objevovat pravěkou kulturu na místa s tímto obdobím úzce spojená – do Štramberku a k jeskyni Šipka. Počasí moc nepřálo, ale toho se vůbec nezalekli. Vždyť naši prapředci se museli vyrovnávat s mnohem těžšími nástrahami, takže nějaké drobné mrholení a mlha…

Ráno jsme se autobusem přesunuli do Moravského Betléma, jak je Štramberk označován, a rovnou se vydali k muzeu Zdeňka Buriana. Tady nám pan Durčák zapáleně a poutavě povídal zejména o fenomenálním Zdeňku Burianovi, jehož očima vnímá celý svět období pravěku. Poté jsme se přes cukrárnu u Hezouna přesunuli k nalezišti čelisti neandrtálského dítěte – tedy k Šipce. Tu jsme skrz naskrz prozkoumali. Přes mohylu Svatý kříž, busty Leoše Janáčka, Bedřicha Smetany, T. G. M., sochu sv. Václava a Jurovu jeskyni jsme mířili na autobusovou zastávku. Ve škole jsme po obědě propluli jednotlivými geologickými obdobími pomocí filmu Cesta do pravěku. Celou expedicí nás provázely „pravěké básně“, jejichž přednes proběhl v hodině českého jazyka den poté.

 




Vyhledávání

Kalendář akcí

Žádné nadcházející události

Projekty školy:

Digitalizujeme školu

Vybudování odborných učeben na ZŠ Galaxie

ZŠ Galaxie NJ JAK Šablony I

Poskytnutí individuální účelové dotace z rozpočtu města Nový Jičín na úhradu režijních nákladů na stravu žáků a dopravu stravy.