STAROVĚKÝ ŘÍM V GALAXII

Ve čtvrtek 10. 9. se sedmáci přenesli o cca 2000 let zpátky – do období starověkého Říma.

Rozdělit do čtyř skupin použít za úkol: 1. vytvořit výukový plakát a představit její ostatním, 2. vymyslet a sehrát krátkou scénickou relaci se zpracováním tématů. Úvodní hodnocení naznačilo velkou chuť do práce, takže vzhůru do toho, půl je hotovo. K dispozici byly učebnice, encyklopedie, knihy, tablety, mobilní telefony…

Časový harmonogram všichni dodrželi, a tak v závěru dne jsme už všichni poslouchali přednášky o každodenním životě Římanů, o jejich náboženství, o osobnostech tohoto období, o tom, jaké památky a odkaz nám Římané zanechali. Při divadelních vystoupeních jsme se stali součástí gladiátorského zápasu, potkali jsme Romula a Rema a viděli, jak to s nimi bylo, podívali jsme se na římskou tržnici a neposlouchali jsme byli svědky zabití Caesara.

Hodnocení na závěr naznačilo velký vliv vědomostí o období antického Říma a také to, že práce na projektu všechny bavily a často předcházely jejich očekávání. Týmto projektem jsme uzavřeli učivo 6. třídy, jež jsme skrz koronavir nestihli v řádném termínu.

 




Vyhledávání

Kalendář akcí

Žádné nadcházející události

Projekty školy:

Digitalizujeme školu

Vybudování odborných učeben na ZŠ Galaxie

ZŠ Galaxie NJ JAK Šablony I

Poskytnutí individuální účelové dotace z rozpočtu města Nový Jičín na úhradu režijních nákladů na stravu žáků a dopravu stravy.