Pobyt v přírodě – 1. turnus

V týdnu od 7. do 11. října se prvňáci, druháci a třeťáci vydali na pobyt v přírodě. Chatu Rališku na Horní Bečvě a její okolí už většina z dětí znala z loňského roku, proto to pro ně nebyl výlet do neznáma. Vzdělávací program si pro děti připravili lektoři z ekologického sdružení Hájenka, o část programu se postaraly také paní učitelky. Dětem se na pobytu velmi líbilo, počasí nám vyšlo lépe než loni, i když bylo chladno a občas sprchlo.


Z reakcí dětí:
– Líbily se nám hry, vycházky, čtení pohádek a pověstí a hledání pokladu.
– Naučili jsme se hodně věcí o přírodě, jako třeba, že javorů může být hodně druhů a překvapilo nás, že je tam strom topol osika.
– Na škole v přírodě jsme dělali modrotiskový obrázek, skákali jsme přes švihadla a hráli jsme na netopýry. Bylo nám tam trochu smutno, ale zvládli jsme to.
– Výlety s kamarády byly velmi dobré. Také jídlo nám chutnalo.
– Bylo to dobré. Je to lepší, než kdybychom seděli v lavici. Výuka byla dobrá, ale trochu těžká. Měli tam dobré snídaně. Líbilo se nám soužití s kamarády.
– Líbilo se nám lovení a zkoumání vodních zvířátek.
– Naučili jsme se hodně o přírodě, dozvěděli jsme se nová jména stromů. Bavilo nás pozorování živočichů v půdě, dělání lapbooku a líbily se nám soutěže s kamarády. Byly tam tvrdé postele a dobré snídaně.
– Pobyt se nám líbil. Chutnalo nám jídlo. Dobře se nám spalo, ale byly tvrdé postele.
– Dobré soutěže, super vycházky.
– Na škole v přírodě jsme vyráběli lapbook, venku jsme lovili vodní živočichy, skákali jsme přes vodu (co nebyla voda, ale švihadla). Bylo tam dobré ubytování a super snídaně.




Vyhledávání

Kalendář akcí

Žádné nadcházející události

Projekty školy:

Digitalizujeme školu

Vybudování odborných učeben na ZŠ Galaxie

ZŠ Galaxie NJ JAK Šablony I

Poskytnutí individuální účelové dotace z rozpočtu města Nový Jičín na úhradu režijních nákladů na stravu žáků a dopravu stravy.