Dubnové autorské čtení – malí spisovatelé z Galaxie

Možná o tom ještě nevíte, ale v naší galaktické první a druhé třídě roste mnoho nadějných a talentovaných malých spisovatelů. Své příběhy, které vytváříme v dílnách psaní, rádi sdílíme s ostatními, a proto jsme se ve čtvrtek 11. dubna rozhodli uspořádat mezitřídní autorské čtení.

Nejprve se druháci vydali na návštěvu k prvňákům. Ve spisovatelském křesle se postupně vystřídaly všechny děti z první třídy a druháci si tak mohli vyslechnout několik pohádkových příběhů a podívat se na to, jak prvňáci se psaním začínají a vytváření první mini knížky. Potom se prvňáci vydali na oplátku do třídy ke druhákům. Druháci si pro ně připravili poutavá vyprávění o přírodě a o tom, čím by chtěli být, až budou velcí. U svých starších kamarádů mohli prvňáci obdivovat důmyslný výběr slov a promyšlené věty a souvětí. Vzájemné čtení se nám všem moc líbilo a už teď se těšíme na další!




Vyhledávání

Kalendář akcí

Žádné nadcházející události

Projekty školy:

Digitalizujeme školu

Vybudování odborných učeben na ZŠ Galaxie

ZŠ Galaxie NJ JAK Šablony I

Poskytnutí individuální účelové dotace z rozpočtu města Nový Jičín na úhradu režijních nákladů na stravu žáků a dopravu stravy.