Lední medvědi v první třídě

Jak může lední medvěd plavat v tak studené vodě? Jak je možné, že mu není zima? Tyhle otázky vrtaly prvňákům hlavou poté, co jsme si společně přečetli příběh malého ledního medvídka.

Trošku jsme pátrali a zjistili jsme, že proti chladu lednímu medvědovi pomáhá jeho hustá srst, pevná kůže a bohatá vrstva tuku. Rozhodli jsme se tedy, že si na chvilku vyzkoušíme, jaké to je být v kůži ledního medvěda. Pomocí chirurgické rukavice, vaty, alobalu a tlusté vrstvy krému jsme si vyrobili medvědí tlapku, kterou jsme ponořili do studené vody, ve které plavaly kusy ledu. Pro srovnání jsme do vody ponořili i svou lidskou tlapku a porovnávali jsme, kdo je na tom ve studené vodě lépe. Medvěd by jednoznačně vyhrál – naše tlapky byly zmrzlé už po malé chvilce, kdežto ruka schovaná v medvědí tlapě si hověla pěkně v teplíčku. Pokus jsme si moc užili – jak je ostatně na fotkách vidět:-)




Vyhledávání

Kalendář akcí

Žádné nadcházející události

Projekty školy:

Digitalizujeme školu

Vybudování odborných učeben na ZŠ Galaxie

ZŠ Galaxie NJ JAK Šablony I

Poskytnutí individuální účelové dotace z rozpočtu města Nový Jičín na úhradu režijních nákladů na stravu žáků a dopravu stravy.